Annons

Försvaret skickar ambulanser till Skåne

Försvarsmakten skickar tre av sina ambulanser till Skåne under coronakrisen. Ambulanser ska främst transportera covid 19-patienter som är i behov av intensivvård mellan skånska sjukhus.
SKÅNE • Publicerad 6 april 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Tre av försvarets ambulanser skickas nu till Skåne.
Tre av försvarets ambulanser skickas nu till Skåne.Foto: Amanda Öberg/Försvarsmakten.

– Det är positivt att Försvarsmakten har möjlighet att hjälpa till i Skåne med denna viktiga resurs. Strategiskt och operativt samarbete kommer att vara a och o i vårt arbete med att ta hand om ett ökat antal sjuka med covid-19, säger beredskapsöverläkaren Carl Vigre i ett pressmeddelande.

Försvarets ambulanspersonal ska utbildas av Region Skåne som också ansvarar för att ambulanserna bemannas med specialistsjuksköterskor när fordonen är används.

Annons

Utlåningen innebär att Region Skåne och Försvarsmakten fortsätter sitt samarbete inom ramen för krisberedskap.

Antalet konstaterade fall i Skåne var under måndagen uppe i 349. 15 personer har avlidit och 51 personer vårdas på sjukhus.

Av dem som lagts in för sjukhusvård intensivvårdades 14 personer.

Mats Klingen
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons