Diplomat som tog ut coronaskatt hemkallad

Publicerad 7 april 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

En högt uppsatt ämbetsman på Bulgariens ambassad i Haag i Nederländerna har kallats hem sedan han tagit pengar från dem som sökt konsulär hjälp. Tjänstemannen kallade avgiften för en coronavirusskatt, uppger Bulgariens utrikesdepartement.

Chefen på den konsulära avdelningen tog 5 euro, drygt 50 kronor, av bulgariska medborgare och 10 euro från dem som inte var bulgarer men som besökte den konsulära avdelningen.

"Sådant beteende är helt oförenligt med Bulgariens diplomatiska tjänster och kan inte tolereras", skriver landets utrikesminister Ekaterina Zaharieva i ett uttalande.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.