Klassikern "Trasdockan" filmas på nytt

Publicerad 7 april 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

Filmen "Trasdockan" från 1955, med originaltiteln "The night of the hunter", ska filmas i ny tappning.

Originalet, med Robert Mitchum i den ikoniska huvudrollen som den vandrande prästen och mördaren Harry Powell med orden "Love" och "Hate" tatuerade på knogarna, är en av filmerna som har utsetts för bevaring i USA:s kongressbibliotek. Den har även utsetts till tidernas näst bästa film, efter "Citizen Kane", av den prestigefyllda franska filmtidskriften Cahiers du cinéma.

skriver att nyversionen kommer att utspela sig i modern tid. Mer än så är i nuläget inte känt.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.