Netflix inför nya innehållsfilter för barn

Publicerad 7 april 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Netflix ger föräldrarna större möjlighet att kontrollera sina barns vanor på strömningstjänsten. Arkivbild.
Netflix ger föräldrarna större möjlighet att kontrollera sina barns vanor på strömningstjänsten. Arkivbild.Foto: Elise Amendola

Från och med nu får föräldrar större möjlighet att kontrollera hur deras barn använder Netflix. I de nya uppdateringarna kan föräldrar skydda profiler med pinkod för att förhindra att barn använder dem. Det går även att använda filter på barnprofilerna för att blockera serier som inte är lämpliga för barnets ålder.

Filtrena kommer att variera i olika länder och baseras på de lokala åldersgränserna.

Det blir även möjligt att kontrollera vad barnet har tittat på och att ta bort enskilda filmer eller serier.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.