GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Sänkt arbetstid föreslås

Socialdemokraterna föreslår i en motion sänkt heltidsmått i omsorgen. Partiet pekar på att bemanningen är en stor utmaning idag, men också i framtiden.
Kävlinge • Publicerad 7 april 2020 • Uppdaterad 24 november 2021

För att vara en attraktiv arbetsgivare föreslår oppositionsrådet Catrin Tufvesson och andre vice ordföranden i omsorgsnämnden Gunni Gustafsson Nilsson att heltidsmåttet sänks, från dagens 38,25 till 37 timmar per vecka. Förslagsställarna tror också att sjuktalen kommer att påverkas på ett positivt sätt genom förändringen.

Lena BreitnerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.