Döms för grova sexbrott via Snapchat

Publicerad 8 april 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
En man i 40-årsåldern lurade unga flickor att posera helt eller delvis nakna eller utföra sexuella handlingar på sig själva som de sedan skickade som bilder eller filmer till honom via Snapchat. Arkivbild.
En man i 40-årsåldern lurade unga flickor att posera helt eller delvis nakna eller utföra sexuella handlingar på sig själva som de sedan skickade som bilder eller filmer till honom via Snapchat. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani / TT

En man i 40-årsåldern lurade unga flickor att posera helt eller delvis nakna eller utföra sexuella handlingar på sig själva som de sedan skickade som bilder eller filmer till honom via Snapchat.

Mannen var aktiv från oktober 2018 till början av juli 2019 då han avslöjades. Flickorna var mellan 10 och 16 år gamla. Nu döms han av Göteborgs tingsrätt till fängelse i två år och fyra månader. Han döms bland annat för grovt sexuellt övergrepp mot barn och flera fall av grovt utnyttjande av barn för sexuell posering.

Tingsrätten anser att mannen i ett fall kan anses ha haft en sådan pågående kontakt med flickan att han kan anses ha deltagit i och därmed genomfört handlingarna. Mannen döms därför för ett fall av grovt sexuellt övergrepp mot barn.

Mannen ska dessutom betala skadestånd till femton flickor med belopp mellan 5 000 och 45 000 kronor.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.