Man erkänner 39 dråp efter lastbilstragedin

Publicerad 8 april 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
En mässa i en vietnamesisk kyrka i London över de 39 döda migranterna. Arkivbild.
En mässa i en vietnamesisk kyrka i London över de 39 döda migranterna. Arkivbild.Foto: Yui Mok/PA/AP/TT

I oktober hittades 39 vietnamesiska migranter döda i en lastbil utanför London. Nu har en 25-årig nordirländsk man har erkänt dråp, rapporterar brittiska medier. Han hade tidigare medgivit att han hjälpt till med olaglig invandring.

Ytterligare fyra medåtalade hördes via videolänk i brottmålsdomstolen Old Bailey på onsdagen. De förnekade inblandning i fallet.

De döda återfanns i lastbilens kyllastrum den 23 oktober i Grays i Essex. Bland dem tio tonåringar, varav två 15-åriga pojkar, enligt The Guardian. Dödsorsaken var syrebrist och överhettning, enligt obduktionsrapporten.

Lastbilen kom med en färja från Zeebrygge i Belgien tidigt på morgonen.

Polisen i Vietnam har gripit flera personer i samband med fallet.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.