Annons

Satsa på fredagen om du ska fira påsk utomhus

Påskhelgen bjuder på varierat väder. Första halvan blir solig och varm, medan andra halvan blir lite kallare och någon enstaka regnskur kan också förekomma.
Skåne • Publicerad 8 april 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Påskhelgen bjuder på varierat väder.Foto: HENRIK MONTGOMERY

Under skärtorsdagen och långfredagen fortsätter det fina vädret och nu gäller det att passa på att vara utomhus och kanske fira påsken med picknick om man nu inte vill satsa på att dra på sig regnkläder senare i helgen. Och det blir inga sommartemperaturer om nu någon trodde det. Temperaturskillnader mellan dag och natt väntas bli stora.

- Natten mot långfredagen kommer att det att vara rätt klart väder och kvicksilvret kan sjunka ner till noll grader i norra Skåne. Temperaturskillnaden mellan dag och natt kan bli upp emot tio grader, säger Jon Jörpeland, jourhavande meteorolog vid SMHI.

Blåsig helg

Annons

Enligt SMHI blir helgen ganska blåsig. Under morgnarna blir det dock mest svaga vindar, men efterhand tilltar vinden.

- Det är speciellt i samband med skurar som det kan vara rätt så blåsigt, vi får nog räkna med friska eller hårda vindbyar under eftermiddagarna, men det lugnar ner sig under kvällar och nätter, säger Jon Jörpeland.

Andra halvan av påsken blir dagar där molnen kommer att dominera. Och under påskdagen kan vi vänta oss att det kan passera en del nederbörd.

Regnskurar väntar

- Hela Skåne berörs men tyngdpunkten ligger som mest i den norra delen av Skåne. Det är ännu lite osäkert, men man kan nog räkna med att det kan passera något regn under dagen, säger Jon Jörpeland.

Annandag påsk bjuder inledningsvis på sol men under eftermiddagen blir det allt molnigare.

- I samband med att solen tittar fram kan vi komma upp till cirka tio grader, men i samband med regnskurar sjunker temperaturen något. Men det är inga större mängder som kommer säger, Jon Jörpeland.

Eva SchmidtSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons