Två Stockholmsderbyn nästa helg

En glad nyhet för den som saknar Stockholmsfotbollen: nästa vecka startar en försäsongsserie på damsidan med Djurgården, AIK, Hammarby och Brommapojkarna.
Matcherna direktsänds av Aftonbladet.
Publicerad 9 april 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Olivia Schough och hennes Djurgården blir det allsvenska inslaget i försäsongsserien Stockholm Challenge. Arkivbild.
Olivia Schough och hennes Djurgården blir det allsvenska inslaget i försäsongsserien Stockholm Challenge. Arkivbild.Foto: Thomas Johansson / TT

Serien får namnet Stockholm Challenge och startar nästa helg, 18–19 april. Elitettanlagen Hammarby och AIK möts på Hammarby IP på lördagen och allsvenska Djurgården tar emot BP (elitettan) på Stockholms Stadion dagen därpå.

"Nu har spelare och ledare någonting att se fram emot och träna för", säger Djurgårdens sportchef Jean Balawo i ett pressmeddelande.

Coronapandemin har skjutit fram seriestarterna för damallsvenskan och elitettan och tankarna på en försäsongsserie presenterades redan för två veckor sedan. Då fanns ytterligare två allsvenska lag med i planen, IK Uppsala och Eskilstuna. Nu blir det i stället en renodlad Stockholmsserie, då myndigheterna har skärpt sina rekommendationer kring resor inom landet.

"Det känns väldigt bra att vi kommer i gång med träningsmatcher nu efter att vi levt i en väldigt oviss tid med myndigheternas olika besked", säger Hammarbys sportchef Johan Lager.

"Och dessutom får klubbarnas supportrar äntligen se fotboll igen, det tror vi kommer glädja många supportrar där ute. Att det blir idel derbyn gör ju det hela ännu roligare."

Lagen kommer att mötas i dubbelmöten mellan den 18 april och den 24 maj. Matcherna spelas utan publik – regeringen förbjuder i dagsläget sammankomster på mer än 50 personer – men ska sändas på Aftonbladet, som också har rättigheterna till damallsvenskan.

Fakta: Stockholm Challenge

Fakta: Stockholm Challenge

18 april, kl 16.00: Hammarby–AIK

19 april, kl 15.00: Djurgården–BP

25 april, kl 16.00: BP–Hammarby

26 april, kl 15.00: AIK–Djurgården

2 maj, kl 16.00: BP–AIK

3 maj, kl 15.00: Djurgården–Hammarby

9 maj, kl 16.00: BP–Djurgården

10 maj, kl 12.30: AIK–Hammarby

16 maj, kl 15.00: Djurgården–AIK

17 maj, kl 15.00: Hammarby–BP

23 maj, kl 15.00: Hammarby–Djurgården

24 maj, kl 15.00: AIK–BP

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.