Nationell isolering i Indien förlängs

Publicerad 11 april 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
En indisk man sitter framför en stängd butik i Prayagraj i Indien.
En indisk man sitter framför en stängd butik i Prayagraj i Indien.Foto: Rajesh Kumar Singh/AP/TT

Den landsomfattande isolering som gäller i hela Indien ska förlängas efter ett beslut av premiärminister Narendra Modi, skriver Delhis chefsminister Arvind Kejriwal på Twitter.

"Om vi slutar med det nu skulle vi förlora allt som vi har vunnit", skriver Arvind Kejriwal.

Karantänen har pågått i tre veckor och skulle upphöra på tisdag men förlängs nu med två veckor.

Modi har varit under hård press om att förlänga nedstängningen av landet för att minska risken för smittspridning i Indien, där miljoner lever i slumområden och där sjukvården redan är överbelastad.

Samtidigt har de hårda restriktionerna gjort att miljontals fattiga förlorat sina arbeten och migrantarbetare har tvingats lämna städerna och sökt sig till byar.

Hittills har 240 personer dött och 7 500 bekräftats smittade av coronaviruset.

Det är inte lätt att isolera sig som boende i ett slumområde. Bilden är tagen i Dharavi, ett av Asiens största slumområden.
Det är inte lätt att isolera sig som boende i ett slumområde. Bilden är tagen i Dharavi, ett av Asiens största slumområden.Foto: Rajanish Kakade/AP/TT
TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.