En man dog i frontalkrock i Malmö

Publicerad 11 april 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Två personer har förts till sjukhus med allvarliga skador efter en frontalkrock i Malmö. Arkivbild.
Två personer har förts till sjukhus med allvarliga skador efter en frontalkrock i Malmö. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man i 90-årsåldern avled i en frontalkrock i Malmö, uppger polisen. En annan man i 20-årsåldern skadades.

Olyckan skedde då två bilar kolliderade vid trafikplats Sallerup, sedan mannen i 90-årsåldern kört mot färdriktningen. Efter kollisionen fördes båda personerna, som var förare i respektive bil, till sjukhus. Senare meddelade polisen att den äldre mannen avlidit.

Strax före klockan 20.00 på lördagen larmades polisen om bilisten som vid Öresundsbrons betalstation på Yttre Ringvägen vände om bilen och började köra mot färdriktningen.

– Vittnesuppgifter talar om att den här bilisten har färdats i hög hastighet, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisregion Syd.

Polisen har upprättat en anmälan om vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada. Anhöriga till mannen som omkom är underrättade.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.