Tennisstjärnans fina gest i krisen

Publicerad 12 april 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Nick Kyrgios. Arkivbild.
Nick Kyrgios. Arkivbild.Foto: Andy Brownbill/AP/TT

Australiske tennisstjärnan Nick Kyrgios har uppenbarligen hållit sitt löfte om att hjälpa de som går hungriga i coronakrisen, då bilder på sociala medier visar lådor med förnödenheter redo för leverans.

I måndags sade den kontroversielle Kyrgios, känd som tennisens "bad boy", att han personligen skulle köra hem mat till dörren till de som har det tufft sedan Australien stängt ner hela industrier under coronakrisen, vilket har lämnat många människor utan jobb.

"Snälla, gå inte och lägg er hungriga", skrev han på Instagram.

I helgen publicerade hans mamma, Norlaila Kyrgios, ett foto på ett bord fullproppat med mat – inklusive bröd, frukt och konserver – med bildtexten "matsal eller center för matdistribution".

Även Nick har lagt upp matbilder på sin Instagramstory med beskrivningen "leverans pågår".

Tidigare har han bland annat skänkt pengar till de som drabbats av skogsbränderna i Australien.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.