Annons

Bred uppgång på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen inleder dagen med stigande kurser. Efter några minuters handel har OMXS-index lyft 1,9 procent.
Ekonomi • Publicerad 14 april 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Stockholmsbörsen öppnar uppåt efter påskledigheten. Arkivbild.
Stockholmsbörsen öppnar uppåt efter påskledigheten. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Utvecklingen följer tidigare uppgångar på börserna i Asien som lyfte efter kinesisk handelsstatistik som visade en mindre minskning av både export och import än vad analytiker befarat.

Uppgången är bred med samtliga storbolag på plus. Den största vinnaren bland storbolagen är läkemedelskoncernen Astra Zeneca som ökar över sju procent efter att bolaget meddelat att man inleder en studie av ett befintligt cancerläkemedel för behandling av covid-19.

Annons

Bilsäkerhetskoncernen Autolivs aktie stiger 4,9 procent. Klädjätten H&M, vitvarujätten Electrolux , ståljätten SSAB och Wallenbergssfärens maktbolag Investor stiger alla runt tre procent.

Utanför storbolagslistan lyfter bland annat läkemedelsbolaget Bioinvent, gymkedjan Actic Group, Odd Molly och Björn Borg rejält.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons