Hopp om öppning gladde Wall Street

Publicerad 14 april 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Uppåt på Wall Street. Arkivbild.
Uppåt på Wall Street. Arkivbild.Foto: Mark Lennihan/AP-TT

De amerikanska börserna steg kraftigt på tisdagen sedan förhoppningar väckts om att president Donald Trump inom kort kommer att presentera åtgärder som delvis öppnar ekonomin i USA. För första gången sedan coronaepidemins utbrott sjönk också antalet inlagda patienter på sjukhusen i New York, uppgav delstatens guvernör Andrew Cuomo.

Larry Kudlow, Trumps ekonomiska rådgivare, sade att lättnader av restriktionerna kommer att offentliggöras redan denna vecka. Guvernörerna i flera delstater påpekade dock att sådana beslut ligger i deras händer.

Dow Jones industriindex steg 2,4 procent, S&P 500 ökade 3,1 procent och Nasdaqs kompositindex klättrade 4,0 procent.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.