Regional hyresgästbas sparkas ut

Publicerad 14 april 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

Ordföranden i Hyresgästföreningens västra region, Kristofer Lundberg, utesluts ur föreningen.

Ekonomiska oegentligheter är orsaken, uppger Hyresgästföreningen i ett pressmeddelande. Enligt Lundberg själv finns en politisk bakgrund till förbundsstyrelsens beslut, eftersom han inte är socialdemokrat.

Problemen har uppstått i en lokal hyresgästförening, där Lundberg också varit ordförande. Lokalföreningen redovisar ett underskott på cirka 800 000 kronor för fjolåret.

Underskottet har uppstått i samband med annonsering. Lokalföreningen har polisanmält ett annonsföretag som man känner sig lurad av. En styrelseledamot i lokalföreningen är anställd på annonsföretaget, skriver tidningen Hem &Hyra.

Hyresgästföreningens förbundsstyrelse anser dock att region- och lokalordförandens agerande bidragit till underskottet. Förbundsstyrelsen har inte gjort någon polisanmälan.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.