Annons

Slöjförbudskritisk Skurupsrektor arbetsbefriad

Skurupsrektorn Mattias Liedholm, som hårt kritiserat kommunens beslut att införa slöjförbud i skolan, har blivit arbetsbefriad med lön, rapporterar Dagens Nyheter.
Publicerad 14 april 2020 • Uppdaterad 30 november 2021
Mattias Liedholm, rektor på Prästamosseskolan i Skurup. Arkivbild.
Mattias Liedholm, rektor på Prästamosseskolan i Skurup. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Om det beror på hans kritik mot slöjförbudet är oklart. Hans fackliga företrädare, ombudsman Britt Sundström på fackförbundet Skolledarna, har hittills bara fått veta att kommunen utreder anklagelser mot rektorn som man ser allvarligt på.

– Men jag har inte fått anklagelserna ordentligt presenterade för mig, säger hon till tidningen.

Annons

Själv säger Mattias Liedholm att han informerats om att han är arbetsbefriad via ett sms från en förvaltningschef i kommunen, som han kontaktat då han märkte att hans mejl inte längre fungerade.

– Det är allt jag vet just nu, säger Liedholm till Dagens Nyheter.

I december klubbade Skurups kommunfullmäktige beslutet att införa förbud för både personal och elever att bära slöja i kommunens skolor. Beslutet har överklagats till förvaltningsrätten.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons