Dubbla nordiska seriepremiärer på Viaplay

Publicerad 15 april 2020 • Uppdaterad 30 november 2021
Emilia Roosmann spelar en av rollerna i nya thrillerserien "Maskineriet". Pressbild.
Emilia Roosmann spelar en av rollerna i nya thrillerserien "Maskineriet". Pressbild.Foto: Anders Nicander/Nent Group

Den 24 maj är det premiär för inte bara en, utan två dramaserier på strömningstjänsten Viaplay: Säsong två av "Advokaten" och nya serien "Maskineriet".

I den andra säsongen av "Advokaten", som bygger på en idé av kriminalförfattaren Jens Lapidus, har Alexander Karims rollfigur Frank släppts ur häktet och gör sig redo för att leva en normal tillvaro igen, när hans förflutna kommer ikapp honom.

"Maskineriet" är en norsk-svensk serie med de norska skådespelarna Kristoffer Joner och Julia Schacht i huvudrollerna. Hanna Alström, Jakob Eklund, Anastasios Soulis, Angela Kovacs, Emil Almén och Emilia Roosmann syns också i rollistan.

"Det känns otroligt lyxigt att kunna bjuda tittarna på den här dubbelpremiären med två nordiska nagelbitare av högsta klass. 'Advokaten' vet vi är otroligt uppskattad av våra tittare, och 'Maskineriet' är en serie med fantastiskt manus och starka skådespelare", säger Filippa Wallestam på Nent Group i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.