Man misstänks ha repat hundratals Malmöbilar

Publicerad 15 april 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
En stillbild från en video där en man ses repa en bil i Malmö. Sedan februari har över 700 bilar repats i staden och polisen misstänker att mannen som fångats på videon ligger bakom majoriteten av fallen.
En stillbild från en video där en man ses repa en bil i Malmö. Sedan februari har över 700 bilar repats i staden och polisen misstänker att mannen som fångats på videon ligger bakom majoriteten av fallen.Foto: Polisen

Sedan februari har över 700 bilar repats i olika delar av Malmö och polisen misstänker att det är en och samma gärningsman som orsakat skadorna, skriver polisen på sin hemsida. Över 150 fordon har repats bara de senaste dagarna och nu släpper Malmöpolisen en film som fångat hur en man rispar motorhuven på en bil.

– Vi misstänker att han ligger bakom majoriteten av alla fallen, säger Nils Norling, Malmöpolisens presstalesperson, till Sydsvenskan.

Brotten tycks uteslutande ha begåtts nattetid och skadorna uppskattas uppgå till "många miljoner kronor", skriver polisen.

– Det här är en man som gör det här för sitt eget nöjes skull. Samtidigt är det väldigt många i Malmö som lever på marginalerna redan innan coronakrisen. Det kan inte vara en sämre tid än nu att behöva lägga tusentals kronor på att reparera sin bil, säger Nils Norling till tidningen.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.