Coronan stoppar Asiens tillväxt

Publicerad 16 april 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Det mörknar över den asiatiska ekonomin. På bilden Kuala Lumpur i Malaysia. Arkivbild.
Det mörknar över den asiatiska ekonomin. På bilden Kuala Lumpur i Malaysia. Arkivbild.Foto: Andy Wong/AP/TT

Coronapandemin kommer att slå hårdare mot Asiens ekonomi än finanskrisen, bedömer Internationella valutafonden (IMF).

Det är första gången på 60 år som den asiatiska ekonomin inte uppvisar tillväxt.

– Det är djupt osäkra och oroande tider för den globala ekonomin. Asien- och Stillahavsområdet är inget undantag, säger Changyong Rhee, chef för regionen på IMF, och tillägger att aktuella länder måste använda alla verktyg för att bromsa effekterna.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.