"Familjen Morelli" kan bli tv-serie

Publicerad 16 april 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Karl Ljung och Per Schlingmann. Pressbild.
Karl Ljung och Per Schlingmann. Pressbild.Foto: Danger Österlin

Årets kock-vinnaren och krögaren Karl Ljung och Moderaternas förre partisekreterare Per Schlingmanns gemensamt författade roman "Familjen Morelli" kan bli tv-serie.

Rättigheterna till boken, som av förlaget beskrivs som en "gastronomisk feelgood" och som släpptes tidigare i april, har köpts av den internationella distributören Echo Rights.

"Vi har redan satt igång utvecklingsarbetet och intresset är stort bland såväl produktionsbolag som kanaler”, säger Nicola Söderlund på Eccho Rights i ett uttalande.

Den något otippade författarduon blev vänner för några år sedan och bestämde sig för att skriva en bok tillsammans. Resultatet blev en berättelse om ett italienskt syskonpar som växer upp på en vingård i Toscana, och senare öppnar en restaurang i Stockholm.

Tanken är nu att boken ska bli dramaserie i sex avsnitt.

”Vi är överväldigade över den positiva responsen på boken och att den nu planeras bli dramaserie är fantastiskt. Det är som en dröm som går i uppfyllelse”, säger Schlingmann och Ljung i ett gemensamt uttalande.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.