Konstnärsnämnden delar ut 65 miljoner kronor

Publicerad 16 april 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Det blir extra skrammel i portmonnän för 337 bild- och formkonstnärer som beviljats arbetsstipendier av Konstnärsnämnden. Arkivbild.
Det blir extra skrammel i portmonnän för 337 bild- och formkonstnärer som beviljats arbetsstipendier av Konstnärsnämnden. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Bildkonstnärsfonden, en del av Konstnärsnämnden, har beviljat 337 arbetsstipendier till bild- och formkonstnärer. Beslutet omfattar drygt 65 miljoner kronor. Den yngsta stipendiaten är 25 år och den äldsta 85. Konstnärer från Sveriges samtliga län finns representerade.

I år har det delats ut 35 extra ettåriga arbetsstipendier, för att stärka konstnärers basfinansiering i en tid då många drabbas ekonomiskt av den pågående pandemin. Dessa har finansierats genom en intern omfördelning av medel.

Vägledande för fördelningen är konstnärlig kvalitet, att den sökande är yrkesverksam och har ekonomiskt behov av stipendiet.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.