Annons

Boktips: Bennis brandbil

Smörblommans förskola är bäst i världen, för mitt på gården ligger Lådbilslandet. Där kan barnen ha skoj och köra alla roliga bilar.
Publicerad 6 maj 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Bennis brandbil, av Emelie Andrén och Jeanette Milde.
Bennis brandbil, av Emelie Andrén och Jeanette Milde.

När det blir en liten krock rycker Pella ut i polisbilen med sirenen på och eftersom lilla Ellen fått en skråma måste ambulans-Addis rycka in, trösta och plåstra om. Alla är inblandade, alla utom Benni brandman. För det brinner ingenstans så han har inget att göra.

När alla barnen går iväg för att grilla korv blir Benni ensam kvar och kör omkring i sin brandbil. Nej, det finns ingen eld att släcka någonstans. Men så ser han plötsligt rök som stiger upp mot himlen. Nu blir det fart på Benni brandman. Äntligen har han en uppgift! Boken vänder sig till åldersgruppen tre till sex år och den rymmer både action, roliga bilder och många skojiga lådbilar att titta på och prata om.

Bennis brandbil

Av Emelie Andrén och Jeanette Milde.

Förlag: Alfabeta.

Marie Strömberg AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons