Annons

Knäskada stoppar försvarsklippan

I mitten av februari skadade Alexandra Benediktsson knät. Nu står det klart att Vittsjö GIK:s mittbacksklippa blir borta från fotbollen i ytterligare tre–sex veckor. – Det är givetvis tråkigt för både henne och oss men det kunde ha varit värre, säger Thomas Mårtensson.
FOTBOLL • Publicerad 20 april 2020 • Uppdaterad 13 december 2021
Alexandra Benediktssons knäskada håller henne borta från fotbollen i tre–sex veckor.
Alexandra Benediktssons knäskada håller henne borta från fotbollen i tre–sex veckor.Foto: Stefan Sandström

Det var på en träning i Tyrehallen som Alexandra Benediktsson vred knät.

– Vi kollade direkt om det var korsbandet men det var det inte. Efter två veckors rehab var hon tillbaka i träning men sedan gick det åt andra hållet istället, hon fick mer och mer ont, berättar Vittsjötränaren Thomas Mårtensson.

Blåmärke på skelettet

Annons

Man befarade en meniskskada men den senaste undersökningen visar att försvararen drabbats av ett så kallat ”bone bruise”.

– Det är ett blåmärke på skelettet där det inre ledbandet i knät fäster. Det är ändå skönt att det inte var menisken för då hade man ju behövt gå in i knät, säger Mårtensson.

Det är en skada som enligt Vittsjötränaren ska självläka men som i värsta fall kan utvecklas till en stressfraktur. Nu väntar tre–sex veckors rehabilitering för Benediktsson innan hon kan återgå till fotbollsträning.

– Hon får jobba med sånt som inte ger stötar, som att springa i vattnet och cykla.

Ogenomträngligt mittlås

Den allsvenska premiären är preliminärt flyttad till månadsskiftet maj–juni.

Hur ser det ut på mittbacksfronten?

– Vi har ju Sandra Adolfsson på väg tillbaka från skada. Hon var med fullt i träning i veckan. Sedan har vi Mie Leth Jans, Kajsa Lind och Malin Winberg, så där finns ju möjligheter. Men Alex var ju fantastisk i fjol. Det är en klassmittback som är en av seriens bästa, så vi hoppas att hon är tillbaka så fort som möjligt, säger Thomas Mårtensson.

25-åriga Alexandra Benediktsson bildade ogenomträngligt mittlås tillsammans med Sandra Adolfsson under fjolårets succésäsong där Vittsjö släppte in minst mål av samtliga lag och slutade på en historisk tredjeplats. Duon fanns på plan under samtliga 1980 allsvenska minuter. Benediktsson svarade också för tre mål.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons