Annons

Bröstförstoringar kan vänta

Operationer som folk stått i kö för i månader och vissa fall år ställs in på grund av belastningen från coronaepidemin. Men det går att få en bröstförstoring.
Opinion • Publicerad 22 april 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

Dagens Nyheter fick olika svar på hur plastikkliniker jobbar under coronakrisen när de låtsades att reportern ville göra en bröstförstoring och när de presenterade sig som en dagstidning med frågor. Att få en snabb tid för bröstförstoring, samt försäkran om att det fanns tillgång till narkospersonal och lämplig lämplig steril skyddsutrustning var inga problem, trots att Svensk förening för estetisk plastikkirurgi har uppmanat medlemmar att ställa in operationer och låna ut resurser till den vanliga vården.

DN-reportern fick veta att det fanns många som ”passade på” att skönhetsoperera sig när de ändå skulle vara hemma. Om någon vill betala för en bröstförstoring med egna pengar är en det upp till den enskilde. Men just nu behövs skyddsutrustningen och personalen på annat håll och eftersom skönhetsindustrin är dåligt reglerad jämfört med annan vård så medför skönhetsoperationer större risker.

Annons

Det kan hända att den som skönhetsopererar sig får komplikationer efter operationen och måste belasta den vanliga vården. Det är helt oacceptabelt att riskera att skapa ett vårdbehov när vården redan är överbelastad.

En bröstförstoring är ingen brådskande, den kan man göra under en sommarsemester när det inte råder pandemi i världen.

Martina JarminderSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons