Annons

Centrum i en annorlunda värld

gästkrönika • Publicerad 23 april 2020 • Uppdaterad 15 december 2021

Vart tar tiden vägen egentligen, den frågan kommer upp rätt ofta i mitt huvud.

Ni känner säkert igen känslan mycket väl. När det dök upp som en påminnelse i kalendern att nu är det dags att skriva ny månadskrönika så blev det en riktig oj-känsla är vi redan där.

Annons

Reflektionen var också, att detta kan bero på att vi lever i något av en bubbla, där vardagen förändrats av coronaviruset.

Allt har dragits till sin spets. Vi behöver inte svara på frågan om hur vi har det – det handlar någonstans om hur vi tar det.

Mer än en månad har passerat sedan allt vändes upp och ner över egentligen ett dygn och jag vill passa på att hylla alla fantastiska lösningar, kreativitet och hjälteinsatser i ett detta läge där begreppet ”kris” ofta omnämns.

Har en förkärlek till orden samverkan och tillsammans, aldrig någonsin vad jag vet har dessa orden betytt och betyder så mycket!

En hyllning vill jag också ge till alla er som på något sätt stöttat och stöttar de lokala butiker, restauranger, kaféer med flera.

Ni skall veta att er insats gör skillnad.

Det är vi tillsammans som avgör hur vi vill ha staden i framtiden och då menar jag inte bara under detta rådande läge utan oavsett om hur viktigt det är att värna om det lokala.

Vi kan dock konstatera att samhället inte kommer att se likadan ut när vi är ur denna coronavardag.

Har en förkärlek till orden samverkan och tillsammans, aldrig någonsin vad jag vet har dessa orden betytt och betyder så mycket!

Förändringarna har varit många i min roll som centrumledare.

Annons

I normala fall så är det just nu högtryck med Hesslecitys event och många bollar i luften. Nu är allt omkullkastat.

Vi har försökt ha is i magen och avvakta men från och med nu har vi ställt in eller flyttat eventen som var planerade fram till 30 juni.

Ett väldigt tungt och tråkigt beslut att behöva ta men vi inget annat val.

Man kan ju tycka att allt är negativt just nu men vi skall också ha med oss att ur detta föds även det positiva på många sätt. Positiva lösningar som vi kan ta med oss när vi återgår till det normala. En positiv lösning är den Hässleholmsvaluta som Hesslecity tagit fram med inspiration från Höganäs och deras euronäs.

Valutan säljs till att börja med till företag och organisationer som vill stötta den lokala handeln i Hässleholm.

En perfekt gåva till anställda och kunder. Anslutna verksamheter till valutan samt mer information finner ni på vår hemsida.

Var rädda om varandra.

Vi ses och hörs.

Johan Jönsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons