GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ingen grillning på valborg!

bertils bästa • Publicerad 25 april 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

God Helg! Corona? Nej tack! Vårregn? Ja tack!

Visst går det att träna dans och liknande utomhus, även om det bara är april månad. En kväll håller Arnbergs Dansstudio på att undervisa ett antal yngre elever – som dansar med rejäla avstånd – i dessa tider. Friska luften utgör den allra bästa miljön.

Från dans till mäkleri. Väletablerade firman Bjurfors håller på att etablera sig i Hässleholm. Adressen blir Torsgatan 2, i den lilla spetsen inte alls långt ifrån kommunhuset. På denna minst sagt centralt belägna tomt – med ett kontorshus i mitten – har många olika verksamheter förut funnits, bland annat kommunens städorganisation.

Det finns inte mer pengar till att bygga ut Första Avenyen österut i stan. Lika bra det! Snart är många butiker i centrum redan borta. Hässleholmare och utsocknes har liksom aldrig ”köpt” första delen i ombyggnaden. Där gick det åt närmare 30 miljoner kronor för att bygga om Järnvägsgatan, en del av Första Avenyen samt en del av Stortorget. Nu vill de styrande och ledande ta bort ännu fler p-platser från city. Vilket liv det kommer att bli då, antingen bilarna går på bensin eller el. Kan man inte anlägga en massa parkeringar vid Hässleholmsgården? Då får folk ju samtidigt motion eftersom pengar till detta också saknas i vår fina kommun.

I Hästveda är det nu drygt 50 år sedan den lilla marknaden över en natt förvandlades till ett betydligt större arrangemang. Agne Nilsson tog över som marknadsgeneral i början av 1980-talet och höll på till och med 2019, då Kim Olsen tog över. Blir det något i sommar?

Ni gör Hässleholms kommuns nya räddningschef Emma Nordwall glad, om ni totalt låter bli att elda.

Blir det en torr sommar i år, precis som under 2018? Många tror så. Visst minns väl alla den förödande torkan för två år sedan. Trots allt regn på många håll i Sverige under ”vintern” den här gången, börjar det snart bli riktigt torrt i ytskiktet. Tv visar behov av vatten. Fjolåret blev ju lite mer lagom. På bara några få veckor har det redan blivit snustorrt.

Gå inte ut nu och sota på maten. Låt alltså bli att grilla. Hela valborgsmässofirandet måste läggas i malpåse i år. Ni gör Hässleholms kommuns nya räddningschef Emma Nordwall glad, om ni totalt låter bli att elda.

I Verum, där det varit lite si och så med fotbollen under de senaste åren – med lag ibland, ibland inte – ser det nu bra ut. Två robotklippare arbetar sig fram över gräsmattan på den tidigare ”Sorkavallen”. Som bekant har idrottsplatsen fått sitt nuvarande namn efter landslagsspelaren Nilla Fischer, som är född och uppväxt i just Verum. Nillavallen är det perfekta namnet på anläggningen och väldigt bra reklam för Verum.

Påskliljorna blommar fortfarande vid Grönängsplan i stan. De är gulare, större och mer livskraftiga än vanligt.

Coronaviruset spökar överallt. Även på ytterdörren i Gräsljunga, Visseltofta, finns det nu en skylt som uppmanar kunderna att bara vara en och en åt gången i butikslokalen. Folk lyder!

Bara en kort bit därifrån, i Kylens by lite längre norrut, har kändisen Sixten Svensson alldeles nyss fyllt och firat 80 år. Så här i virustider blev det till stora delar en digital fest, som ska ha varit väldigt lyckad. Tre generationer satt på olika ställen i södra Sverige och firade ”El-Sixten” på den stora dagen. Vi lyfter givetvis på kepsen.

Det känns tryggt att veta, att polisen numera gör planerade tillslag till och med i Broby. Ett fint polishus finns i Broby, även om poliserna där ofta blir utkallade till tjänst i andra områden. ”Buset” behöver ibland kunna stoppas klockan tre på natten – även i Broby, Lönsboda, Hökön, Östanå, Hanaskog och i andra orter i bygden. Även om vissa polispatruller inte syns så mycket, har lagens kvinnor och män god ordning på vilka som sitter i många av privatbilarna.

Bertil Nilsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.