Annons
48 642 296 kronor rikare på en lottorad för 25 kronor. Den 60-årige Kristianstadsbons vinst på Eurojackpot i helgen går till historien som den tredje högsta på spelet i Sverige någonsin.
Kristianstad • Publicerad 27 april 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

Kristianstadsbo vann mer än 48 miljoner kronor på lotto

– Jag vet inte vad jag ska säga. Det är så mycket känslor så jag är inte riktigt på banan. Jag går bara runt fram och tillbaka som en osalig ande, ska mannen ha sagt till Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör när de ringde för att gratulera honom på lördagsmorgonen.

Annons

Enligt ett pressutskick från Svenska Spel ska mannen ha klivit ur sängen på lördagen utan att veta om sin mångmiljonvinst. Men ett missat samtal från Svenska Spel gjorde att han rättade sin stående slumprad från fredagens dragning av Eurojackpot, ett spel han ska ha spelat under längre tid.

Då såg han att hans enda rad, som kostade honom 25 kronor, hade gjort honom 48 642 296 kronor rikare. Vinsten är den tredje största i Sverige på Eurojackpot någonsin och den största vinsten till en person i Skåne på flera år.

– Jag är otroligt tacksam för detta, det är helt fantastiskt. Det har inte sjunkit in än, jag kan inte förstå att det är sant. Nu får man bara hoppas att man få ha hälsan i behåll, säger 60-åringen till Svenska Spel.

Mannen, som arbetar inom skolvärlden, uppger också för spelmyndigheten att med vinsten i hand så har han valt att pensionera sig och istället uppfylla drömmen om att bo närmre havet.

– Jag har jobbat i skolans värld länge nu och jag är ganska trött på det. När den här terminen är slut är det färdigjobbat. Det känns fantastiskt skönt, säger han och fortsätter:

– Nu kommer vi kunna unna oss det bästa utan att behöva tänka på pengar. Men det kommer nog inte bli någon drastisk förändring, förutom att det kommer bli fler sovmorgnar framöver, sa mannen lättat.

Teodor DimbladSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons