Annons

Han blir ny lagkapten i HIF

Han har varit i Hässleholms IF i 20 år. På planen har han hjälpt A-laget från division fyra till division två. Utanför planen har han blivit en omtyckt förebild för klubbens knattar. Och nu är Liridon Ahmeti lagkapten i HIF.
Fotboll • Publicerad 28 april 2020 • Uppdaterad 24 november 2021

2009 flyttades egna produkten Liridon Ahmeti upp i a-laget, som då höll till i division fyra. Under sina år i HIF:s a-lag har han varit med på resan från division fyra till division två (en resa som även inkluderat cupmatcher mot allsvenska topplag).

Liridon har med sin vilja och inställning - och sin uppskattade personlighet - länge varit en ledarfigur i HIF-truppen och nu har han utsetts till lagkapten i klubbens division två-lag.

Annons

– Det är ju stort, säger 30-årige Liridon, som är en verklig veteran i det unga HIF-laget.

– Som tur är har vi ju ”Szyman” (35-årige Emil Szymanski), så jag är inte äldst, skrattar Liridon.

– Sen har vi några spelare födda 96-97 och så är det många födda på 2000-talet.

Liridon har under sin HIF-karriär blivit en favorit för många knattar i klubben och han har växt ut till en kulturbärare i den gröna tröjan.

”Får kanske lugna ner mig lite”

Förra säsongen var William Andersson (nu i IFK Hässleholm) lagkapten och dessförinnan hade Eric Svensson bindeln i många år i HIF.

– Eric var en naturlig ledare under lång tid och en jättebra kapten. Sen har vi haft flera andra ledargestalter i laget under åren och jag har väl varit en av dem.

Så det kändes naturligt att ta över bindeln?

– Lite speciellt är det. Det är ju stort. När det är träning och tävling kommer jag att gå in med samma inställning som jag alltid haft, det blir ingen skillnad. Men jag har ju lite temperament, kanske måste jag tänka mer på den biten. Jag får kanske lugna ner mig lite i vissa situationer.

Just nu är fotboll ”en liten sak”

Liridons första säsong som kapten blir som bekant synnerligen annorlunda - om det ens blir någon säsong. Coronautbrottet har skjutit upp tävlingsmatcherna och Liridon medger att han saknar seriespelet.

– Jo, det är klart, man saknar det jättemycket. Men när situationen är som den är i världen är fotboll en liten sak, så det är bara att acceptera det, säger han.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons