GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tågtrafiken i Stockholm i gång efter brand

Publicerad 1 maj 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Ett signalfel vid Älvsjö under fredagseftermiddagen bidrog till ytterligare förseningar tågtrafiken i Stockholmstrakten. Arkivbild.
Ett signalfel vid Älvsjö under fredagseftermiddagen bidrog till ytterligare förseningar tågtrafiken i Stockholmstrakten. Arkivbild.
Foto: Jessica Gow/TT

Tågtrafiken är åter i gång efter att en kabelbrand norr om Stockholm Södra orsakat ett omfattande strömavbrott. Följden blev att inga tåg kunde köras genom centrala Stockholm. Även Arlanda Express berördes, liksom trafiken mellan Stockholm och Uppsala.

– Man har nu lyckats laga den här skadan provisoriskt och kan därför köra tåg på sträckan igen. Skadan kommer att lagas permanent vid ett senare tillfälle, då trafiken inte påverkas, säger Sara Lindström, presstalesperson hos Trafikverket.

Tågtrafiken rullar i princip som den ska, med enstaka följdförseningar på vissa tåg enligt SJ.

Ett signalfel vid Älvsjö under fredagseftermiddagen bidrog till ytterligare förseningar i pendeltågstrafiken. Även det felet är löst och pendeltågen går enligt tidtabell, enligt Storstockholms lokaltrafik.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.