Annons

Ytterligare tre döda i sviterna av covid-19 i Skåne

Region Skåne och facken vill minska arbetsmiljöriskerna i arbetet med covid-19 och nu är en handlingsplan klar. Samtidigt meddelar sjukvården att ytterligare tre skåningar avlidit i sviterna av covid-19-
SKÅNE • Publicerad 4 maj 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Foto: Cecilia Fabiano

Totalt har 76 personer i Skåne som varit covid-positiva avlidit.

Antalet bekräftade fall är nu uppe i 867, det är sex fler än dygnet innan. 83 personer vårdas på sjukhus och 19 av dem får intensivvård.

Handlingsplan

Annons

Enligt Region Skåne har man tillsammans med fackförbundens skyddsombud tagit fram en ny handlingsplan för att minska arbetsmiljöriskerna i arbetet med covid-19.

Detta efter att Vårdförbundet begärt flera åtgärder. I handlingsplanen tas flera åtgärder upp, bland annat hur man ska hantera riktlinjer kring skyddsutrustning och oro hos medarbetare.

– Vi har haft en bra dialog med samtliga huvudskyddsombud. Precis som i det dagliga arbetet behöver vi i den här situationen värna om våra medarbetare och möta den oro som fackförbunden har gett uttryck för. Det har gjorts ett stort och viktigt arbete i hela organisationen för att upprätthålla en god arbetsmiljö och det arbetet kommer att fortsätta i verksamheterna, säger Karin Melander, HR-direktör i Region Skåne i ett pressmeddelande.

Fler åtgärder

Även bättre kommunikation kring förändringar och lokala anpassningar utifrån regionala vårdriktlinjer är ytterligare två punkter i handlingsplanen. Fler åtgärder kan bli aktuella.

https://www.skane.se/digitala-rapporter/lagesbild-covid-19-i-skane/inledning/

Mats Klingen
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons