Annons

Smittskyddschef i karantän i USA

Publicerad 10 maj 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Anthony Fauci, chef för Nationella institutet för allergier och infektionssjukdomar (Niaid) i USA, vid en presskonferens i Vita huset. President Donald Trump lyssnar i bakgrunden. Arkivbild.
Anthony Fauci, chef för Nationella institutet för allergier och infektionssjukdomar (Niaid) i USA, vid en presskonferens i Vita huset. President Donald Trump lyssnar i bakgrunden. Arkivbild.Foto: Alex Brandon/AP/TT

Tre personer som ingår i Vita husets insatsstyrka mot coronaviruset har satt sig själva i karantän, efter att ha kommit i kontakt med en person som har testat positivt för covid-19.

En av dem är smittskyddschefen Anthony Fauci, som nästintill dagligen har synts tillsammans med president Donald Trump på Vita husets presskonferenser om virusspridningen.

Annons

Till CNN säger 79-åringen att han kommer att sitta i en "modifierad karantän" efter att ha varit i kontakt med en smittad person i Vita huset. Risken att han har smittats är låg, enligt honom själv.

Även chefen för USA:s folkhälsomyndighet CDC, Robert Redfield, 68, har satt sig i karantän, liksom chefen för läkemedelsmyndigheten FDA, Stephen Hahn, 60. De kommer att isolera sig i två veckor.

Officiellt har det inte sagts vem de tre männen har varit i kontakt med, men Katie Miller, pressekreterare till vicepresidenten Mike Pence, konstaterades vara smittad med coronaviruset i fredags. Hon brukar ofta vara med på mötena med Vita husets insatsstyrka mot coronaviruset.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons