Annons

Åtalad nekar till brott - trots att han var vid brottsplatsen

Trots att den ene av de två 20-åringar som står åtalade för skjutningen på Trebackalånggatan erkänt att han var vid brottsplatsen nekar han till brott. Den andre, som pekas ut som den som ska ha skjutit de två bröderna, nekar till allt utom innehav av ett elchockvapen.
Hässleholm • Publicerad 11 maj 2020 • Uppdaterad 24 november 2021

Under den tredje rättegångsdagen i Malmö tingsrätts säkerhetssal var det försvarets tur att bemöta det som åklagaren lagt fram i sin sakframställan. Den 20-årige man som de två skjutna pekar ut som ansvarig för skotten uppger via sin advokat att han inte varit på platsen. Det vapen och den narkotika som hittades i hans hem i samband med husrannsakan tillhör enligt honom någon annan, något han ska berätta mer om senare under rättegången. Det enda han erkänt är innehavet av ett elchocksvapen, vilket han hade som en "plojgrej".

Att han inte varit så meddelsam i förhör förklarar försvarsadvokaten med att 20-åringen redan i första förhöret uppfattade sig som dömd på förhand.

Annons

– Han har varit sparsmakad under förhör, på grund av att han uppfattade att polisen var helt ointresserad av att utreda det här objektivt, sade försvarsadvokaten Byron Törnström, men lovade att 20-åringen skulle ha mer att säga under rättegången.

Försvarsadvokaten konstaterade vidare i sin framställan att det här är ett ärende som i brist på dna-bevis och åsyna vittnen kommer att handla mycket om identifieringen av de misstänkta.

Den andre 20-åringens försvarsadvokat Viktor Banke uppger i sin framställan att hans klient varit på platsen, men att han, när han såg hur två aggressiva och skrikande män kom springande, gömde sig.

– Här bakom häcken gömde han sig så fort det började bli våldsamt. Han har inte känt till nån skjutning, inte närvarat vid skjutningen, inte vetat om den, säger Viktor Banke.

Pernilla EkdahlSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons