Annons

Kommuner planerar åtgärder mot strandträngsel

Skåne • Publicerad 12 maj 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Sanddyner vid Ljungskogen lockar badsugna om sommaren. Men vad gäller på stranden i år? Arkivbild.
Sanddyner vid Ljungskogen lockar badsugna om sommaren. Men vad gäller på stranden i år? Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En sommar på stranden – det ser en hel del fram emot just nu. Men vilka regler gäller och hur trångt riskerar det att bli?

I avvaktan på riktlinjer från Folkhälsomyndigheten planerar nu flera skånska strandkommuner åtgärder för att hantera badträngsel, rapporterar P4 Malmöhus.

Annons

Länsstyrelsen ska diskutera frågan med de skånska kommunerna under dagen. I Lomma diskuteras hur man hanterar parkering vid stränder. I Trelleborg finns planer på att sätta upp informationsskyltar samt ha strandvärdar som påminner besökarna om att hålla avstånd.

Liknande tankar finns i Vellinge, en av de kommuner som väntar på riktlinjer.

– Jag vill att stränderna ska fortsätta kunna vara öppna men att det ska vara tryggt och säkert, därför tycker jag det är viktigt att lyfta den här frågan tidigt, säger kommunstyrelsens ordförande i Vellinge, Carina Wutzler (M), till radion.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons