Annons

Målvaktsstjärna prisas: "Extremt glad"

Andreas Palicka är årets herrspelare i svensk handboll. Den 34-årige målvakten får utmärkelsen för första gången.
"Självklart något som gör mig extremt glad och extremt stolt", säger Palicka till landslagets hemsida.
Publicerad 12 maj 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Andreas Palicka. Arkivbild.
Andreas Palicka. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

I juryns motivering står det att skåningen i tyska Rhein Neckar-Löwen är en nyckelspelare i landslaget som fortsätter att utvecklas och är en av de bästa i världen på sin position. Palickas ledaregenskaper och förmåga att elda i gång medspelarna lyfts också fram.

När Palicka blickar tillbaka på säsongen minns han inte minst EM-premiären mot Schweiz i Göteborg, en upplevelse han beskriver som "60 minuters gåshud" även om turneringen till slut blev en besvikelse för Sverige.

Annons

"Den matchen får mig att somna med ett leende på läpparna än i dag och kommer att göra resten av mitt liv, så starka känslor var inblandade", säger han.

Senaste tio pristagarna, 2011: Johan Sjöstrand, 2012: Kim Andersson, 2013: Tobias Karlsson, 2014: Mattias Andersson, 2015: Niclas Ekberg, 2016: Andreas Nilsson, 2017: Mikael Appelgren, 2018: Jim Gottfridsson, 2019: Max Darj, 2020: Andreas Palicka.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons