Annons

Moderna Museet öppnar till sommaren

Moderna Museet i både Malmö och Stockholm slår snart upp portarna igen.
Konst • Publicerad 14 maj 2020 • Uppdaterad 24 november 2021

Moderna Museet i Malmö öppnar 16 juni.
Moderna Museet i Malmö öppnar 16 juni.Foto: Fotograf Åke E:son Lindman

Museerna har hållit stängt sedan mitten av mars på grund av coronapandemin, men meddelar nu att man kommer att öppna igen den 16 juni.

Annons

- Att vi åter öppnar den 16 juni beror på att vi tror att människor nu behöver konsten mer än någonsin. Det är genom mötet med konsten och dess institutioner som vi kan reflektera över och hitta tröst i en situation där världen som vi känner den är skakad, säger överintendent Gitte Ørskou i ett pressmeddelande.

Hilma af Klint

I Malmö öppnar museet med utställningen ”Hilma af Klint – Konstnär, forskare, medium” och i Stockholm kommer besökare att kunna ta del av Walid Raads utställning "Helt ärligt, vädret hjälpte", som har förlängts till den 16 augusti, samt en postum utställning för John Baldessari, som skulle ha öppnats den 21 mars.

Flera försiktighetsåtgärder kommer att införas vid nyöppnandet. Bland annat kommer personal säkerställa att ett avstånd på minst 1,5 meter hålls mellan besökarna samtidigt som det ska hållas ett "stabilt flöde genom lokalerna".

SkD
TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons