Annons

Stockholmsbörsen upp efter blek handelsdag

Stockholmsbörsens breda OMXS-index steg 0,4 procent på tisdagen efter att mestadels ha balanserat runt nollstrecket under handelsdagen.
Publicerad 19 maj 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Stockholmsbörsen steg på tisdagen. Arkivbild.
Stockholmsbörsen steg på tisdagen. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Efter måndagens kraftiga uppgång på 4,4 procent skedde en viss vinsthämtning i linje med utvecklingen på de ledande Europabörserna.

Ett bolag på OMXS30-listan som presterade var SSAB. Ståljätten steg kraftigt under måndagen på rykten om uppköp av en enhet från det tyska industrikonglomeratet Thyssenkrupp och bolaget fortsatte upp 3,8 procent dagen efter, bäst av storbolagen.

Annons

En annan vinnare var klädkedjan H&M som landade ordentligt på plus för andra dagen i rad. Aktien steg 1,6 procent.

I motsatt riktning gick främst telekombolaget Telia och läkemedelsjätten Astra Zeneca, ned 2,4 respektive 1,9 procent.

På rapportfronten kom bryggerikoncernen Kopparberg med delårssiffror. Bolaget redovisar trots coronapandemin en ökad vinst och aktien rusade hela drygt 13,2 procent.

De ledande Europabörserna stängde blandat. Londons FTSE100-index backade 0,7 procent, Frankfurtbörsens DAX-index lyfte 0,2 procent medan CAC40-index i Paris gick upp ned 0,9 procent.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons