Annons

Från Västra Torup till SVT-expert

När tredje delen av SVT:s Utmanarmötet sänds på söndag blir det med göingskt inslag – åtminstone på expertplats.
PADEL • Publicerad 20 maj 2020 • Uppdaterad 14 december 2021
Andréas Johansson på läktarplats i Båstad förra sommaren. På söndag intar han rollen som SVT-expert när den tredje delen av Utmanarmötet sänds.
Andréas Johansson på läktarplats i Båstad förra sommaren. På söndag intar han rollen som SVT-expert när den tredje delen av Utmanarmötet sänds.Foto: Robert Rolf

Först möttes bröderna Elias och Mikael Ymer i en tennismatch, och sedan drabbade Mattias Falck och Truls Möregårdh samman vid bordtennisbordet. Nu är det dags för en tredje racketsport att sändas i SVT:s serie Utmanarmötet: padel.

– Vi gör denna specialsatsning eftersom vi vet att många tv-tittare längtar efter liveidrott och en stund av underhållning och avkoppling i en tuff vardag. Vi vill också tillsammans med idrotten testa nya format och produktionsupplägg för att hitta en väg framåt i en vardag som tyvärr nog kommer att se väldigt annorlunda ut under en lång tid framöver, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson i ett pressmeddelande.

Annons

Det som väntar är två matcher på söndag. En dammatch där rutinerade Åsa Eriksson och Billie Gajic utmanar svenska mästarna Antonette Andersson och Baharak Soleymani, och en herrmatch där WTP-satsande Calle Knutsson och Daniel Windahl ställs mot SM-vinnarna Pierre Bonfré och Viktor Stjern.

Matcherna spelas i Frihamnen i Göteborg, och kommenteras av Chris Härenstam, tillsammans med Andréas Johansson. Den sistnämnde är inte bara förbundskapten för padellandslaget, utan också göing bördig från Västra Torup.

Lars-Åke EnglundSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons