Annons

Närgångna norrmän i butiksslagsmål

Publicerad 23 maj 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Norsk polis kallades i när ett bråk om avståndet i en mataffär urartade. Arkivbild.
Norsk polis kallades i när ett bråk om avståndet i en mataffär urartade. Arkivbild.Foto: Ned Alley/NTB Scanpix/TT

Det gäller att tänka på att hålla avståndet till andra i coronatider. I Norge fördes en man till sjukhus sedan ett bråk om avståndet i en mataffär urartat.

Dramat utspelades utanför Fredrikstad vid lunchtid på lördagen. Allt började när en man sade till en annan man att han tyckte den andre stod för nära. Enligt det norska regelverket ska man hålla en meters avstånd till andra i livsmedelsaffärer.

Annons

Det slutade med att en man i 60-årsåldern fördes till sjukhus med eventuella frakturer i en arm och ett ben. Den andre, en man i 40-årsåldern, klarade sig utan skador.

Butikschefen säger till NRK att bråket fångades av en övervakningskamera och att polisen ska granska filmen.

Även i Sverige kan tålamodet tryta med människor som är närgångna i butiker. Nyligen använde en äldre kvinna i Helsingborg en purjolök mot några ungdomar som hon inte tyckte respekterade avståndet.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons