Annons

Förstärkning till äldrevården

Den 15 maj avslutade ett 10-tal serviceassistenter sin utbildning och började direkt inom äldreomsorgen på Vardaga i Broby och Kristianstad.
Broby • Publicerad 24 maj 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

Den 15 maj avslutade ett 10-tal serviceassistenter en rekryteringsutbildning och fick direkt anställning som extratjänst inom äldreomsorgen på Vardaga i Kristianstad och Broby. Rekryteringsutbildningen är ett samarbete mellan omsorgsföretaget Ambea, Arbetsförmedlingen och utbildningsleverantörerna Lernia och Astar.

På grund av Corona-viruset har utbildningsleverantörerna, arbetsgivaren och deltagarna ställts inför utmaningar, men med stöd av kreativa lösningar har man lyckats genomföra hela utbildningen.

Annons

– Det är kreativiteten som gör att vi lyckas så bra tillsammans, säger Linda Björkholtz, företagsrådgivare på Arbetsförmedlingen, i ett pressmeddelande.

Utbildningen på 10 veckor har innehållit både teoretiska och praktiska delar inom bland annat hygien, städning i vårdmiljö och matlagning. Även två veckors arbetsplatsförlagt lärande har ingått. Deltagarna är utrikesfödda kvinnor som står långt från arbetsmarknaden. Studierna har varvats med yrkessvenska som integrerats i undervisningen för att ge så bra resultat som möjligt.

Anställningarna gäller till början av september och därefter finns möjlighet för arbetsgivarna att förlänga. Deltagarna kommer att få fortsatt undervisning i yrkessvenska under sin anställning.

Susanne GäreSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons