Annons

Ingen juniorsamarbete mellan OIK och Glimma

Det blir inget samarbete på juniorsidan mellan Osby IK och Glimma Hockey.
Ishockey • Publicerad 24 maj 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Foto: Fredrik Sandberg/TT

I slutet av april skrev Norra Skåne om att OIK och Glimma kommande säsong skulle ställa ett J18-lag på isen under gemensam flagg.

Men nu meddelar klubbarna att det inte blir något samarbete.

Annons

”Osby IK och Glimma HK hade för avsikt att bedriva J-lagsverksamhet tillsammans, men vissa omständigheter gör att vi gemensamt inte går i mål med detta samarbete. Vi väljer därför att avsluta satsningen tillsammans på ett gemensamt J-lag”, skriver Glimma på sin hemsida.

Osby IK:s klubbledning säger att man ”inte fick ihop det” och att det därför inte blir något samarbete.

Båda klubbar har istället för avsikt att ha egna J18-lag. Glimmas J18 tränas av Rickard Karlsson (huvudtränare) och Jerker Jönsson (assisterande tränare) och försäsongsträningen är redan igång med träningar vid Trollarinken. Klubben meddelar att spelare födda 2001-04 är välkomna att fylla på truppen. J18-laget kommer att ha kontinuerligt samarbete och nära dialog med A-lagstränaren och tränare för A-pojkarna.

Osby IK:s J18 tränas av Ted Holmgren och Roger Svensson. Enligt klubbens Facebooksida har man 13 spelare klara för J18-laget och försäsongsträningen är i full gång två dagar i veckan på Hunnabacken i Osby. A-lagstränaren kommer att hålla i J18:s träningar en gång i veckan och J18-tränarna ska ha nära kontakt med A-laget och A-pojkarna. Klubben välkomnar fler spelare till sin J18-trupp. På tisdag, 26 maj, hålls en informationsmöte på Hunnabacken för spelare och föräldrar.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons