Annons

Carina Jönsson ny chefredaktör för SvB

Publicerad 25 maj 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

Carina Jönsson är ny chefredaktör för Svensk Bokhandel. Hon har de senaste åren varit tidningens redaktionschef, och tar över efter PeKå Englund som slutade i februari.

"Bokbranschen genomgår just nu en gigantisk digital omställning som kommer att förändra branschen i grunden. Dessutom verkar Amazon nu, efter år av spekulationer, vara på väg in i Sverige, vilket kommer att skaka om branschen ytterligare. Att få vara med att skildra detta, på vad jag anser vara Sveriges bästa branschtidning, känns otroligt ärofyllt och utmanande", säger hon i ett pressmeddelande.

Annons

Carina Jönsson har arbetat på SvB sedan 2012, och har tidigare varit på redaktioner som TT, Expressen och Dagens Nyheter. SvB:S ordförande Patrik Hadenius säger i ett uttalande att Jönsson "besitter erfarenheten, organisationsförmågan och näsan för gott journalistiskt hantverk", vilket gör honom trygg i att hon är rätt person för att leda tidningen.

Hon tillträdde tjänsten den 18 maj.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons