Annons

Dansk "kattnappare" dömd till böter

Publicerad 25 maj 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
En man har dömts för att ha fångat in och fört bort en katt. Katten på bilen har inget med texten att göra. Arkivbild.
En man har dömts för att ha fångat in och fört bort en katt. Katten på bilen har inget med texten att göra. Arkivbild.Foto: Hasse Holmberg/TT

Flera katter försvann i Rønne på den danska ön Bornholm. Polisen hade inga spår, men efter att ha fått in ett antal tips riktades misstankarna mot en 50-årig man.

Mannen misstänktes för att fram till den 14 mars i fjol fångat in minst sju katter i en fälla och sedan släppt ut dem i naturen en bra bit från Rønne.

Annons

50-åringen nekar till att ha gjort något brottsligt, men medger att han släppt ut katterna i naturen. Hans förklaring till sitt agerande är att han tröttnat på att få katternas avföring i sin trädgård.

Enligt domstolen kan det bara bevisas att en av katterna som fördes bort var en tamkatt. Och därför anser rätten att det endast var en katt som riskerade att lida skada av att släppas ut i det fria.

Nu har mannen dömts till 10 000 kronor, motsvarande drygt 14 000 svenska kronor, i böter för brott mot djurskyddslagen.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons