Annons

”Kom inte som någon skräll”

Ett väntat beslut. Det säger tränarna Norra Skåne har pratat med om beskedet att dra igång 1 augusti.
Fotboll • Publicerad 25 maj 2020 • Uppdaterad 14 december 2021
Den lokala seniorfotbollen skjuts upp ytterligare. Tidigast 1 augusti startar serierna.
Den lokala seniorfotbollen skjuts upp ytterligare. Tidigast 1 augusti startar serierna.Foto: Lars-Åke Englund

Vinslövs IF:s damlag vann förra säsongen division fyra i stor stil och ska den här säsongen spela division tre. Tränaren Tommy Berglund säger att beskedet att skjuta på seriestarten till hösten var väntat.

– Personligen tycker jag det känns bra, det hade blivit lite hattigt att dra igång något i juni och sen haft uppehåll efter bara någon omgång. Det är bättre att köra en höstsäsong, säger Berglund.

Annons

Nu väntar Berglund & co på besked när träningsmatcherna får komma igång.

– Ja, nu hoppas vi att de släpper på träningsmatcherna i god tid så man hinner förbereda sig ordentligt. När vi får besked om träningsmatcher kan vi koppla på ordentligt och förbereda oss.

Efter en minst sagt annorlunda säsong - som hittills bara varit en lång och märklig försäsong - är längtan efter att spela match stor i Vinslövslägret.

– Man märket att spelarna saknar det, de är sugna på att spela match. Vi försöker hålla igång träningarna på ett inspirerande och roligt sätt, men man känner ju att hade man kommit in och sagt att ”i helgen ska vi spela träningsmatch” hade spelarna flugit i taket av glädje, säger Berglund.

Reinholdsson: ”Alla förstående”

Simon Reinholdsson, tränare för Bjärnums herrlag i division fem, tycker inte heller att beskedet var särskilt överraskande.

– Nej, det kom inte som någon skräll. Det är väl många som varit inne på det i och med att det blir en enkelserie, säger Reinholdsson, som medger att det har varit utmanande att förbereda sig när det hela tiden kommit nya besked.

– Man har fått tagga upp och så har det inte blivit något, sen har man fått peppa igång igen och förbereda sig ... och så har man fått tänka om igen.

– Samtidigt är ju alla förstående, det är klart att division fem-fotboll inte är det viktigaste i världen i en sådan här situation.

Reinholdsson tycker det är skönt att ha ett datum som känns rimligt att sikta in sig på.

– Ja, det känns ju möjligt att dra igång då (1 augusti), känslan är att det blir av. Och det är klart att många är sugna. Även om alla har förståelse är det ändå något som saknas.

Chansartat med enkelserie

Annons

Stefan Hanssons Broby spelar också i herrfemman.

Vad tycker du om beskedet att dra igång 1 augusti?

– Inte helt oväntat. Det är bättre att börja efter ”uppehållet” än att spela två matcher och sen ha uppehåll, säger Hansson.

Han är dock inte överdrivet positiv till att spela en enkelserie, som blir chansartad.

– Det kan ju gå hur som helst. Vi har ett bra lag, men vi vet inte hur vi ligger till eftersom vi inte har spelat matcher. Får du en bra start kan det räcka långt, men börjar du med två förluster kan det bli jobbigt. Så det är svårt. Men visst, det är lika för alla, så det är bara att gilla läget. Man börjar bli luttrad.

Skulle du vilja ställa in säsongen helt?

– Det är klart att man skulle vilja komma igång och spela, alla vill ju spela matcher. Sen kan jag ibland känna att det nästan inte är lönt med bara en enkelserie.

Kommer ni att ändra upplägg efter det här beskedet?

– Vi har tuggat på med två träningar i veckan hela tiden och det kommer vi att fortsätta med tills vidare.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons