Annons

Produktionsbolag får 30 miljoner i stöd

Publicerad 25 maj 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Svenska Filminstitutet fördelar 30 miljoner i stöd till produktionsbolag. Arkivbild.
Svenska Filminstitutet fördelar 30 miljoner i stöd till produktionsbolag. Arkivbild.Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Filminstitutet ger tillfälligt stöd till produktionsbolag som har påverkats av coronakrisen. Stödet gäller för bolag som har kontinuerlig produktion av lång-, spel- och dokumentärfilm och innebär att 30 miljoner som inte har använts till ett så kallat efterhandsstöd tidigare nu omfördelas. Omfördelningen påverkar inte årets budget, skriver Filminstitutet i ett pressmeddelande.

"Många av arbetstillfällena i svensk filmbransch utgår från produktionsbolagen, inte minst för frilansare. Det är viktigt att understryka att det vi gör nu är en omfördelning av våra egna medel, men det behövs mer. Vi och svensk filmbransch hoppas förstås på nya medel från regeringen", säger Anna Serner, vd för Filminstitutet.

Utbetalningen av beviljade stöd beräknas kunna betalas ut efter midsommar. Tidigare har Filminstitutet fått 50 miljoner från regeringens stödpaket att fördela och man har även omfördelat 40 miljoner av sina egna medel.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons