Annons

Fler guider än turister när Pompeji öppnar

Publicerad 26 maj 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
För Colleen och Marvin Hewson från USA skulle besöket i Pompeji vara höjdpunkten på Europaresan. På tisdagen blev det äntligen av.
För Colleen och Marvin Hewson från USA skulle besöket i Pompeji vara höjdpunkten på Europaresan. På tisdagen blev det äntligen av.Foto: Alessandra Tarantino/AP/TT

Det är nu fritt fram att besöka den antika ruinstaden Pompeji i Italien. Men när den arkeologiska turistmagneten öppnade på tisdagen var det fler turistguider än besökare på plats.

Även om Italien börjat lätta på coronarestriktionerna råder fortfarande inresestopp från utlandet. Hoppet står nu till att inhemska besökare ska kompensera för en del av tappet.

Fyra miljoner besökare

Annons

Förra året lockade Pompeji nästan fyra miljoner besökare.

Bland de första som passerade grindarna på tisdagen var Colleen och Marvin Hewson från Detroit i USA. De befann sig i Italien och skulle just bese ruinerna när landet stängde. Sedan dess har de bott i en hyrd lägenhet i närheten i över två månader.

– Det är fantastiskt, väl värt att vänta på, säger Colleen Hewson när de strosar genom de folktomma gatorna.

Pompeji begravdes i aska efter ett vulkanutbrott år 79.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons