Annons

Tjetjensk ledare visade sig efter coronarykten

Publicerad 26 maj 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Tjetjeniens ledare Ramzan Kadyrov fotograferad 9 maj. Arkivbild.
Tjetjeniens ledare Ramzan Kadyrov fotograferad 9 maj. Arkivbild.Foto: Musa Sadulayev/AP/TT

Tjetjeniens hårdföre ledare Ramzan Kadyrov har framträtt igen efter uppgifter om att han smittats av coronaviruset.

Under tisdagen deltog han i ett regeringssammanträde, enligt ett inlägg på meddelandetjänsten Telegram.

Annons

Den senaste tiden har flera nyhetsbyråer, bland annat ryska, rapporterat om att Kadyrov vårdats på sjukhus i Moskva. Tjetjenska myndigheter har inte bekräftat eller förnekat uppgifterna.

43-årige Kadyrov skriver i inlägget att mötet handlade om coronaviruset och att läget är "stabilt" på sjukhusen i den ryska delrepubliken. Han nämnde inget om att han själv skulle ha varit sjuk.

Det lades även ut en bild som visar Kadyrov och andra personer vid ett sammanträdesbord. Han bar inget munskydd, men satt en bra bit från de andra mötesdeltagarna.

Kadyrov, som gärna vill framstå som en hårding, har tidigare bland annat sagt att läkare som klagar över brist på skyddsutrustning är "provokatörer" som borde sparkas. Han har även sagt att folk som bryter mot karantänen bör "dödas".

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons