Annons

Beslut om översvämningsskydd överklagas

Publicerad 27 maj 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
En ny rättslig prövning väntar om det planerade översvämningsskyddet på Falsterbonäset i Skåne. Arkivbild.
En ny rättslig prövning väntar om det planerade översvämningsskyddet på Falsterbonäset i Skåne. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Domen om ett två mil långt översvämningsskydd på Falsterbonäset i Skåne överklagas till Mark- och miljööverdomstolen. Länsstyrelsen håller med Vellinge kommun om att översvämningsskyddet behövs och tycker att domen i mark- och miljödomen i flera delar stämmer överens med länsstyrelsens ståndpunkter, men inte alla.

"De delar i domen vi inte är nöjda med är så viktiga att det är nödvändigt med ett överklagande", säger miljödirektör Annelie Johansson i ett pressmeddelande.

På vissa delsträckor där skyddet går genom naturkänsliga områden finns det enligt länsstyrelsen bättre alternativ. Dessutom anser länsstyrelsen att det behöver ställas strängare miljökrav på innehållet i de massor som översvämningsskyddet ska byggas upp av.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons