Annons

Harting tror att Ståhl slår världsrekordet

Daniel Ståhl sade det själv häromdagen – att han har kapacitet att slå världsrekordet.
Det tror även OS-guldmedaljören Robert Harting.
– Jag litar på att han gör det, säger tysken.
Publicerad 27 maj 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Daniel Ståhl tränar på Gamla Värendsvallen i Växjö. Arkivbild.
Daniel Ståhl tränar på Gamla Värendsvallen i Växjö. Arkivbild.Foto: Mikael Fritzon/TT

Det är till den tyska tidningen Nordkurier som Harting, som lade av 2018, säger att det börjar bli dags att slå östtysken Jürgen Schultz 34 år gamla världsrekord på 74,08. Och den han tror ska göra det är den regerande världsmästaren Daniel Ståhl.

– Det här världsrekordet måste slås. Daniel har de bästa fysiska förutsättningarna att göra det. Jag litar på att han gör det, säger Harting.

Annons

Harting, som har ett OS-guld, tre VM-guld och två EM-guld på meritlistan, säger att han tror att världsrekordet slås inom två-tre år.

Det var tv-korrespondenten Christian Stichler från ARD som i en intervju med Radiosporten nämnde Hartings uttalande om Ståhl.

Själv sade Ståhl till SVT för några dagar sedan att han har kraft för att kasta 75 meter i kroppen.

27-åringen tränar på inför omstarten på tävlingssäsongen i Oslo den 11 juni då han och träningskompisen Simon Pettersson ska ställas mot norrmannen Ola Stunes Isene.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons