Oavgjort för Leipzig med Forsberg på bänken

Emil Forsbergs Leipzig lyckades inte hemmabesegra tabelltian Hertha Berlin. I stället blev det 2–2 efter en sen straff och laget är kvar på tredje plats i tabellen.
Längre ned i Bundesligatabellen slutade svenskmötet mellan Union Berlin och Mainz också oavgjort, 1–1.
Publicerad 27 maj 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Leipzigs Konrad Laimer, vänster, och Hertha Berlins Dodi Lukebakio under Bundesligamötet som slutade 2–2.Foto: Alexander Hassenstein

Emil Forsberg var tillbaka i Leipzigs trupp efter halsflussen, men lämnade aldrig bänken i Bundesligamötet hemma mot Hertha Berlin.

Därifrån fick han se hur den tidigare lagkamraten Matheus Cunha ordnade en sen straff för gästerna vilket innebar att Leipzig bara fick med sig en poäng från mötet med tabelltian. Cunha fälldes i straffområdet av Ademola Lookman och Hertha Berlins Krzysztof Piatek tog hand om straffen som innebar i 2–2 i den 82:a minuten.

Kvar som trea

Innan dess såg det ut som att hemmalaget skulle klara att hålla undan för segern, trots att Marcel Halstenberg fått lämna planen efter två gula kort efter en dryg timme. Hertha Berlin tog ledningen på hörna redan i den nionde minuten innan Leipzig kvitterade, också på hörna, i den 24:e minuten. Lepzig tog sedan ledningen kort efter utvisningen av Halstenberg, men tappade den alltså i slutminuterna.

Leipzig ligger trea i tabellen med sex omgångar kvar.

Oavgjort blev det även i svenskmötet mellan Union Berlin och Mainz. Både hemmalagets Sebastian Andersson och gästernas Robin Quaison fanns med från start och det var Quaisons Mainz som fick den bästa inledningen. Bote Baku gav gästerna ledningen efter att han placerat in 1–0 efter 13 minuters spel.

Nära kvalplatsen

Efter en dryg halvtimme kom kvitteringen på frispark för hemmalaget. Mainz-målvakten Florian Müller slängde sig på tok för tidigt och dansken Marcus Ingvartsen kunde behärskat skjuta in frisparken lågt nere i vänstra hörnet till 1–1.

Union Berlin fick spela hela den andra halvleken med en man mindre efter att Robert Andrich fått sitt andra gula kort för kvällen i slutet av första halvlek, men hemmalaget stod trots det upp bra och fixade en poäng. Resultatet gör att Union Berlin är kvar på 13:e plats i tabellen medan Mainz bara är en poäng före Düsseldorf som ligger på kvalplatsen.