Annons

Vandrade vilse – hittades efter 18 dygn

Publicerad 27 maj 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Räddningsarbetare går ombord en helikopter som användes i sökarbetet efter de två försvunna vandrarna.
Räddningsarbetare går ombord en helikopter som användes i sökarbetet efter de två försvunna vandrarna.Foto: Naomi James/Nyzeeländska försvaret/AP/TT

Två vandrare har hittats vid liv efter att ha varit försvunna i 18 dagar i de täta skogarna i nationalparken Kahurangi i södra Nya Zeeland.

De två 23-åringarna gav sig av på vandring den 9 maj och hade planerat att vara tillbaka efter fem dagar. De rapporterades saknade av en vän den 18 maj.

Annons

Med hjälp av helikopter hittades de till sist på onsdagen och har förts till sjukhus för hälsokontroller, uppger polisen.

– Det här är fantastiskt och något som vi alla hoppats på, även om vi började bli alltmer bekymrade för varje dag som gick, säger Paul Borrell vid polisen.

De två vandrarna tros ha gått vilse då dimman legat tät i skogen under de första dagarna.

Kahurangi är Nya Zeelands andra största nationalpark och är bland annat känd som en av inspelningsplatserna för "Sagan om ringen"-filmerna.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons